2015. december 17., csütörtök

Videók






Vicces Corgik








Corgi kölykök








A Pembroke Welsh Corgi

Alacsony termetű, hosszú törzsű, rövid lábú eb. Feje elhegyesedő. Szeme sötétbarna, értelmes tekintetű. Füle háromszög alakú, felálló. Nyaka izmos, háta egyenes, feszes, ágyéka széles, rövid, fara erőteljes. Mellkasa mély, hasa felhúzott. Végtagjai rövidek, párhuzamos állásúak. Mancsa ovális, ujjai zártak. Farkát rövidre csonkolják, de farok nélkül is születhet. Szőrzete közepesen hosszú, kemény szálú, sűrű. Színe vörös, rőt, fekete vagy cserbarna, szimmetrikusan elhelyezkedő fehér jegyekkel.


Cardigan Walesi Corgi

A Welsh Corgi Cardigan egyik legjobb tulajdonsága maga a személyisége. Nagy kutya, kis csomagolásban: vérmérséklete a társasági kutya és a mezőgazdaságban segédkező, házőrző kutya keverékének tekinthető. Ez a fajta kimagaslóan intelligens és engedelmes, megbízható, elkötelezett és szeretetteljes. A kölykök higgadtak, hűségesek, gyengédek és alkalmazkodóak. Soha nem gyávák, de nem is komiszak.

A gazdájuk iránt érzett szeretete ellenére közismert, hogy a Cardigan rendelkezik a kiskutya-szindróma tüneteivel (ugrálás, morgás, stb), és megpróbálja terelgetni az embert, főnökösködni felette. Ezért már egészen fiatal korban ajánlott az alapos szocializálás. Gyakran kell megtörni bennük az olyan rossz szokásokat, mint az agresszivitás.

Milyen kutya is a Welsh Corgi?

welsh corgi két, Wales-ből származó kutyafajta összefoglaló neve: a Pembroke welsh corgié és a Cardigan welsh corgié. Mindkettő barátságos, könnyen tartható, gyerekszerető kutya.
Alacsony termetű, erőteljes és értelmes kutya. A marmagassága 25-31 cm között mozog. Súlyuk 8-10 kg között van. Szőrzete hosszú és tömött, többnyire barna és fehér színű, az időjárásnak jól ellenáll. Füle hegyes, feláll. Farka a csánkjáig ér, lelóg. Harapása ollós.